menu
Word Lid
Vlaams Belang voert actie tegen niet-erkende moskee At-taqwa in Mol

Moskee At-taqwa, gelegen in de Bergstraat in Mol, kreeg van de Vlaamse regering geen erkenning. De reden hiervoor is dat ze geen persoonsgegevens van de verantwoordelijken hadden doorgegeven. Ook de jaarrekening ontbrak. En – niet onbelangrijk – er was tevens geen financieel verslag afgeleverd. Dit verslag is belangrijk, aangezien er controle mogelijk moet zijn op de afkomst van financiële giften om zo buitenlandse invloeden tegen te kunnen gaan.

Vlaams Belang Mol-voorzitter Stef De Keyser: “Gek genoeg was dit geen bezwaar voor de gemeente Mol om met deze niet-erkende moskee samen te werken voor de organisatie van een ­benefiet voor de slachtoffers van de dramatische aardbevingen in Turkije en Syrië.” De Keyser erkent en betreurt het leed van de slachtoffers, maar begrijpt niet waarom de gemeente zich aan deze niet-erkende moskee verbindt. “Het doet ons vermoeden dat het voor de gemeente niet zo nauw steekt of verenigingen in regel zijn of niet.

“We hebben geen nood aan de zoveelste moskee in onze gemeente. Mol is een Vlaamse en Kempische gemeente en dat moet en zal zo blijven!” – Vlaams parlementslid Filip Dewinter


Alsof dit nog niet genoeg is, zal de gemeente Mol een ‘verantwoordelijke­ inclusiebeleid’ in dienst nemen. Deze persoon zal instaan om onder andere dit soort obscure geloofsgemeenschappen te begeleiden naar een erkenning door Vlaanderen om vervolgens belastinggeld te kunnen ontvangen voor hun islamitische diensten. Stef De Keyser: “Wanneer ze zelf weigeren in orde te zijn, gaat in de toekomst het gemeentebestuur een handje helpen. Dit is toch de wereld op zijn kop?

Voor Vlaams parlementslid Filip Dewinter is het klaar en duidelijk: “We moeten iedere vorm van de islamisering van Vlaanderen een halt toeroepen. We hebben geen nood aan de zoveelste moskee. Mol is een Vlaamse en Kempische gemeente en dat moet en zal zo blijven!

ONTVANG ONZE NIEUWSBRIEF