menu
Word Lid
Vlaams Belang voerde actie aan infoavond over asielopvang in Mol

Vanavond hebben een 50-tal militanten en mandatarissen van het Vlaams Belang, samen met de Vlaams-nationalistische actiegroep Voorpost, post gevat aan de ingang van ecocentrum De Goren aan het Zilvermeer in Mol. Hier vond een infoavond plaats over de opvang van 60 asielzoekers in dit provinciaal domein.

Zowel de voorzitter van Vlaams Belang Mol Stef De Keyser als federaal lijsttrekker Lode Vereeck benadrukten dat onze partij vindt dat echte vluchtelingen die opvang nodig hebben die ook moeten krijgen, maar dat er grenzen zijn aan de massale instroom van asiel- en gelukzoekers.

Lode Vereeck: “Het probleem is niet migratie, want die is van alle tijden. Het echte probleem is de massamigratie. Die hakt zwaar in op onze sociale zekerheid, legt een extra druk op de wachtlijsten voor sociale woningen en haalt bovendien de kwaliteit van ons Vlaams onderwijs naar beneden.

“De voorbije twee jaren waren er meer dan 70.000 asielaanvragen, er zijn meer dan 100.000 illegalen. Genoeg is genoeg.”
Federaal lijsttrekker Lode Vereeck


Met spandoeken en affiches werden de geïnteresseerde inwoners van Mol ontvangen. Sommige toehoorders spraken hierbij hun uitdrukkelijke steun uit voor de aanwezigheid van het Vlaams Belang. Voor Stef De Keyser is het dan ook duidelijk: “De gemeente is in snelheid gepakt met deze beslissing tot opvang. Het is een beproefde tactiek van staatssecretaris Nicole de Moor (cd&v) om eerst afspraken te maken met de opvanglocatie, alvorens de betrokken gemeente en inwoners op de hoogte te brengen. Dit is onaanvaardbaar!

De voorzitter van Vlaams Belang Mol vroeg zich bovendien af wat er gaat gebeuren eens de twee maanden tijdelijke opvang voorbij zijn: “Blijven de asielzoekers hier? Gaan ze uitzwermen in de illegaliteit? We hebben hier toch onze bedenkingen bij.

Dat het asielbeleid faalt is wel duidelijk voor onze federale lijsttrekker Lode Vereeck. “Ons land is vol. De voorbije twee jaren waren er meer dan 70.000 asielaanvragen, er zijn meer dan 100.000 illegalen. Genoeg is genoeg. Het is hoog tijd voor een ander en beter beleid. Samen zeggen we op 9 juni de systeempartijen de wacht aan. Daarna is het aan het enige alternatief en dat is het Vlaams Belang!

ONTVANG ONZE NIEUWSBRIEF