menu
Word Lid
Vlaams Belang verzet zich tegen de opvang van asielzoekers in Mol

De opvang van een zestigtal asielzoekers in provinciaal domein Zilvermeer toont opnieuw aan dat staatssecretaris Nicole de Moor de situatie niet onder controle krijgt. “Door de veel te trage uitstroom van asielzoekers en de massale instroom, blijft het dweilen met de kraan open,” aldus Stef De Keyser, voorzitter van Vlaams Belang Mol.

“We hebben geen nood aan meer opvangplaatsen, maar wél aan minder asielzoekers!” – Stef De Keyser, voorzitter Vlaams Belang Mol


Het zwakke asiel- en migratiebeleid van de Vivaldi-regering zorgt er niet enkel voor dat gelukzoekers ons land als een topbestemming zien, maar ook dat de regering op zoek moet blijven gaan naar nieuwe opvangplaatsen.” Volgens Stef “is de opvangcapaciteit al lang en ruimschoots overschreden. In 2022 waren er bijna 37.000 asielaanvragen, in 2023 eindigden we met 35.505 aanvragen. We hebben geen nood aan meer opvangplaatsen, maar wél aan minder asielzoekers!

Dat het om een tijdelijke opvang zou gaan wordt bovendien betwijfeld. “We zagen dat in onze buurgemeente Lommel en ook in Leopoldsburg. Enkele maanden werden een half jaar en vervolgens nog veel langer. Bovendien wordt nu pas de Mollenaar geïnformeerd, terwijl de beslissing uiteindelijk toch al genomen werd door staatssecretaris de Moor en burgemeester Caeyers, niet toevallig beiden cd&v. Het is onaanvaardbaar dat zo’n belangrijke beslissing buiten de bevolking om gebeurt.

Om die redenen ziet het Vlaams Belang deze nieuwe opvang van asielzoekers niet zitten. “We hebben nood aan een ander en beter beleid. Waar niet de asielzoekers, maar onze mensen opnieuw op de eerste plaats komen!” Daarom zal de partij aan de infoavond over deze opvang actie voeren om haar standpunten kracht bij te zetten.

ONTVANG ONZE NIEUWSBRIEF