menu
Word Lid
Vlaams Belang Mol stuurt 300 kg huisdierenvoeding naar Oekraïense grens

Zaterdag zamelde in Aartselaar het Vlaams Belang spullen in voor Oekraïners die op de vlucht zijn voor het oorlogsgeweld. Ook Vlaams Belang Mol droeg haar steentje bij en wel op een bijzondere manier: niet minder dan 300 kg dierenvoeding is straks op weg naar de Oekraïense grens.

"Niet enkel mensen ontvluchten hun thuis. Heel wat huisdieren zijn ontredderd en in paniek, samen met hun baasje, op de vlucht geslagen. Ook deze dieren kunnen de nodige steun en vooral voedsel gebruiken," aldus Stef De Keyser, voorzitter van de afdeling Mol.

"We gaan zélf naar Oekraïne en dit met dekens, medisch materiaal, luiers, voedsel, en andere spullen."

Vandaag werd het vele honden- en katteneten naar een magazijn in Aartselaar gebracht, waar het Vlaams Belang een nationale inzamelactie organiseerde voor hulpgoederen. Daarbij dus ook de vele zakken en dozen dierenvoeding van Vlaams Belang Mol.

Partijvoorzitter Tom Van Grieken: "Het Oekraïense volk is een ongelofelijk moedig volk. We moeten hierin solidair zijn. Want dit gaat om een conflict in onze eigen regio. We gaan zélf naar Oekraïne en dit met dekens, medisch materiaal, luiers, voedsel, en andere spullen."


ONTVANG ONZE NIEUWSBRIEF