Word Lid
menu
Word Lid

Home / Nieuws / VB-marathon brengt 2000 euro op voor Help Brandwonden Kids

VB-marathon brengt 2000 euro op voor Help Brandwonden Kids
Lokaal @ Vlaams Belang

Afgelopen zaterdag liep Vlaams Belang Mol-voorzitter Stef De Keyser een marathon ten voordele van de vzw Help Brandwonden Kids. In zijn zog liepen enkele sympathisanten en Vlaams Belang-parlementsleden, waaronder ook nationaal voorzitter Tom Van Grieken, enkele rondjes mee.

Deze marathon was georganiseerd voor het goede doel. Help Brandwonden Kids zet zich in om jonge slachtoffers met brandwonden financieel te ondersteunen. "De keuze voor dit specifieke goede doel was dan ook snel genomen," aldus Stef De Keyser. "Dankzij de vele individuele sponsors van deze marathon van het Vlaams Belang kan de vzw ongeveer 2000 euro toevoegen aan hun zeer mooie project."

"Het gaf me extra motivatie dat twee G-sporters de moeite namen om zich aan te sluiten bij deze bijzondere loop."

Buiten de verschillende sympathisanten die meeliepen en de parlementsleden Tom Van Grieken, Ellen Samyn, Filip Dewinter en Sam Van Rooy, 'liepen' ook twee G-sporters in rolstoel mee. "Deze twee topatleten, wereldkampioen Frank Van Geyt en Lenny, de karateka waar project Lenny naar vernoemd is, ofwel het begin van de G-karate in Vlaanderen, trainen bij kyokushin karateclub Niji Yama dojo waar ikzelf ook lid van ben en reden de laatste toer van 6 kilometer mee," vertelt Stef. "Onze partij sluit niemand uit, ook niet op vlak van beperkingen. Het gaf me dan ook extra motivatie dat deze twee G-topsporters de moeite namen om zich aan te sluiten bij deze bijzondere loop."

Vlaams Belang Mol kondigt nu al aan dat er volgend jaar zeker een vervolg komt op deze marathon. Wie wil meelopen, kan dus nu al beginnen trainen!