menu
Word Lid
Vakantie? Lekker lokaal!

Geen vakantie in het buitenland? Niet erg, onze regio heeft troeven genoeg!

Door de coronacrisis zal de Vlaming naar alle waarschijnlijkheid niet in staat zijn om de komende maanden op reis te vertrekken naar het buitenland. Bij het Vlaams Belang zien we hier een opportuniteit om Vlaanderen als vakantieregio op de kaart te zetten. En niet in het minst bij de Vlamingen zelf.

Met de campagne ‘Vakantie? Lekker lokaal!’ willen we de Vlamingen aansporen om het beste van Vlaanderen te ontdekken. In iedere Vlaamse regio zijn er heel wat toeristische troeven die uitgespeeld kunnen worden om binnenlandtoeristen aan te trekken. Ieder Vlaamse gemeente heeft zijn pareltjes, klaar om door het grote publiek ontdekt te worden. En dat kan om natuurgebieden gaan, over historische sites tot leerrijke musea. Dit voor zowel jong als oud.

De Vlaams Belang-fracties van Balen-Olmen, Geel, Meerhout en Mol slaan bij deze campagne de handen in elkaar aangezien - onder andere - natuurgebieden niet stoppen aan de gemeentegrenzen. Ook verschillende geschiedkundige gebeurtenissen speelden zich bovendien regionaal af.

Onze gemeenteraadsfracties zullen aan de respectievelijke gemeentebesturen vragen om hun gemeente zo goed als het kan aan te prijzen op toeristisch vlak de komende zomer - en uiteraard ook daarna. Vlaanderen is te mooi om het links te laten liggen!

Met andere woorden: Vakantie? Lekker lokaal!

Foto’s vlnr:

Balen-Olmen: Oud Gemeentehuis, natuurgebied Scheps, Pakawi Park, Hoolstmolen, Keiheuvel

Geel: Kempische Landduinen, Sint-Dimpnakerk, Molen van ’t Veld, Dymphna van Geel, Gasthusimuseum

Meerhout: Sint-Niklaaskapel, Kempische Landduinen, Haevense Koffiepotmolen, Drossaardshuis, de Watermolen

Mol: Abdij van Postel, Kempische Meren, Oud Gemeentehuis en Sint-Pieter en Pauwelkerk, 15 Kapellekens, Zilvermeer

ONTVANG ONZE NIEUWSBRIEF