menu
Word Lid
Stuur tweetalige ALDI-folder terug naar afzender, in Mol spreken we Nederlands

In heel Vlaanderen zijn tweetalige folders van de grootwarenhuisketen ALDI in de brievenbussen gevallen, ook in Balen-Olmen, Mol en de omliggende gemeenten. De Vlaamse klanten worden op deze manier zowel in het Nederlands als in het Frans aangesproken. Het Vlaams Belang pikt dit niet en vraag om de folders terug te sturen naar afzender.

Bert Deckers, fractieleider in Balen-Olmen: "Wettelijk mag ALDI de klanten aanspreken in een andere taal dan de voertaal, het Nederlands. Maar het getuigt van weinig respect. In de Vlaamse Rand rond Brussel wordt sinds jaar en dag gestreden tegen de verfransing, maar nu krijgt de volledige Vlaamse gemeenschap met een gelijkaardig probleem te maken. Mogen we dat niet normaal vinden?"

Ook Stef De Keyser, voorzitter van Vlaams Belang Mol is hier niet mee gediend: "We vragen dan ook aan iedereen om de folders terug te sturen naar de hoofdzetel van ALDI op het volgende adres: ALDI - Keerstraat 4 - 9420 Erpe-Mere. We zullen bovendien met het Vlaams Belang zoveel mogelijk folders verzamelen en op een later tijdstip deze week - op een corona-veilige manier - gaan afgeven aan één van de ALDI-vestigingen in Mol."

ONTVANG ONZE NIEUWSBRIEF