menu
Word Lid
Positief advies voor Diyanet-moskee getuigt van ongelooflijke naïviteit

De gemeente Mol zal positief advies geven aan de Vlaamse overheid voor de radicale Diyanet-moskee Ayasofya. Vlaams Belang stemde met volle overtuiging tegen dit advies. Vlaams Belang-gemeenteraadslid Sofie Molenberghs: "Het Diyanet-netwerk is een 100% Turkse aangelegenheid. Het is dan ook zeer naïef van de gemeente om te denken dat imams, die worden aangesteld door de Turkse premier Erdogan, het beste voorhebben met onze samenleving."

Raadslid Molenberghs verklaarde gisterenavond tijdens de raad dat: "Diyanet-moskeeën onder rechtstreeks toezicht staan van Erdogan. Ze worden daarom gevolgd door de Belgische staatsveiligheid." En nog: "We kunnen Turkse invloeden in onze samenleving niet toestaan." Het rapport van de staatsveiligheid waarschuwde in het verleden voor deze radicale Turkse gemeenschap. Zo zouden zij in Vlaanderen lijsten verzamelen van Turkse mensen en handelaars die banneling Fethullah Gülen zouden sympathiseren. Deze lijsten werden vervolgens doorgespeeld aan Ankara.

"We hebben niet meer, niet minder, maar geen moskeeën nodig. En al zeker niet van radicale, obscure clubs!"


In juli 2021 betoogde het Vlaams Belang nog met honderden Mollenaren tegen de verhuis en uitbreiding van de bewuste moskee naar de Borgerhoutsendijk in Mol. "Erdogan moet zijn extreme moslimpropaganda voor Turkije houden, daar hebben wij in Mol geen boodschap aan", klonk het toen bij voorzitter Stef De Keyser. Op basis van de bevindingen van de staatsveiligheid werden door de Vlaamse overheid eerder erkenningen van Diyanet-moskeeën ingetrokken. "We zullen nu in het Vlaams Parlement aandringen om géén erkenning te verlenen aan moskee Ayasofya. De lokale naïviteit mag gaan stoppen. We hebben niet meer, niet minder, maar geen moskeeën nodig. En al zeker niet van radicale, obscure clubs!"

ONTVANG ONZE NIEUWSBRIEF