menu
Word Lid
Poezencentrale ontvangt cheque van Vlaams Belang Mol

Vlaams Belang Mol overhandigt vandaag een cheque ter waarde van 1000 euro aan de Poezencentrale. De partij doet dit om deze moedige organisatie een klein duwtje in de rug te geven, voor het erg nobele werk dat ze doen. De overhandiging zal gebeuren om 14.30 uur aan het Getouw.

De Poezencentrale zet zich in voor verwaarloosde katten. Deze worden verzorgd, ingeënt en als dat mogelijk is, opnieuw geplaatst in een nieuwe thuis. Tot nog toe krijgt deze organisatie geen structurele financiële betoelaging door de gemeente Mol. Maar daar zou vanaf 2021 verandering in kunnen komen.

Gemeenteraadslid Nele van Roey: "De Poezencentrale en de gemeente Mol werken samen om op een diervriendelijke manier het aantal zwerfkatten te beperken. Dit doen ze door sterilisatie en castratie van zoveel mogelijk zwerfkatten. Het spijtige is dat de Poezencentrale, een vzw, geen subsidies ontvangt van de gemeente."

Voor iedere zwerfkat die de gemeente bij de Poezencentrale binnenbrengt, ontvangt de centrale daar 10 euro voor van Mol. Wanneer een poes een nieuwe thuis vindt, kost dat de nieuwe eigenaar 140 euro aan de Poezencentrale. Maar deze inkomsten dekken de verzorgings-, sterilisatie- en inentingskosten allerminst.

Gemeenteraadslid Sofie Molenberghs: "Schepen Hans De Groof (N-VA) geeft na onze vraag aan, dat het inderdaad moet bekeken worden of er geen subsidies kunnen verstrekt worden aan de Poezencentrale in 2021. Om de Poezencentrale nu al een financiële ondersteuning te geven, zullen we hen een cheque van 1000 euro overhandigen. Het Vlaams Belang heeft immers een groot hart voor dieren."

ONTVANG ONZE NIEUWSBRIEF