menu
Word Lid
Blijf van onze dierenmarkt!

Het Vlaams Belang is verbolgen door de eenzijdige beslissing van minister Ben Weyts (N-VA) om de dierenmarkten te willen verbieden. Voorzitter van Vlaams Belang Mol Stef De Keyser begrijpt er niets van: “Na bijna 140 jaar dreigt een van de laatste dierenmarkten van Vlaanderen te verdwijnen. Deze zondagse belevenis behoort echter tot het DNA van onze mooie gemeente!

“Handelaars op onze Molse dierenmarkt worden meer gecontroleerd dan eender welke vaste dierenzaak.” – Stef De Keyser, voorzitter Vlaams Belang Mol


Als zelfstandige weet ik zeer goed hoeveel tijd en moeite een ondernemer steekt in zijn zaak,” aldus De Keyser. “Met dit verbod doet de N-VA-minister alsof deze dierenhandelaars dierenbeulen zijn, maar men vergeet er bij te vermelden dat deze zelfstandigen iedere week opnieuw worden gecontroleerd, onder andere door een dierenarts. Dat is een pak meer controles dan bij een dierenzaak op een vast adres.

Voor Vlaams Belang-gemeenteraadslid Sofie Molenberghs is het duidelijk: “N-VA-minister Weyts is eenzijdig en zonder voldoende voorkennis te werk gegaan met dit verbod. Onze partij pleit voor een verbod op de verkoop van honden en katten op de openbare weg of op markten. Maar pluimvee, konijnen en zo meer, daar is geen enkel probleem mee en dat moet zo blijven, mits uiteraard de nodige controles die nu ook al plaatsvinden.

Het Vlaams Belang roept op aan N-VA-schepen Wendy Soeffers om voet bij stuk te houden en minister Weyts op andere gedachten te brengen. “Een traditie van bijna 140 jaar mag niet verloren gaan door een beslissing gebaseerd op veronderstellingen, halve waarheden en hele leugens,” aldus nog Stef De Keyser.

ONTVANG ONZE NIEUWSBRIEF