menu
Word Lid
Bespaar niet op onze mensen, bescherm de zorgsector!

Een bejaarde vrouw uit Mol deed haar schrijnende boekje open over de ondermaatse zorg die ze kreeg in het rusthuis waar ze verblijft. Niet enkel deze dame is het beu. Ze legt de schuld niet bij de zorgmedewerkers, want ook zij zijn de onderbemanning in de zorgsector moe, zo lezen we in een artikel op VRT NWS.

"Het is geen nieuw gegeven waarmee we hier te maken krijgen," aldus Vlaams parlementslid Immanuel De Reuse. "Al jaren klaag ik de onderfinanciering in de zorgsector aan in het Vlaams Parlement. Men belooft veel, maar doet veel te weinig." De dame in kwestie vertelt dat in het rusthuis waar ze verblijft 4 zorgverplegers per 50 mensen aan het werk zijn, 's nachts zelfs maar 3. Dat resulteert in onmenselijke toestanden "waarbij bewoners urenlang in vuile pampers moeten wachten op verpleging," zo getuigt ze.

"Men is meer bekommerd om alle asielzoekers een opvangplek te geven in plaats van onze eigen ouderen."

“Het is schrijnend om te zien dat onze verzorgingsstaat niet meer in staat is om onze ouderen gepast te verzorgen”, zegt De Reuse. “Mensen die heel hun leven gewerkt hebben, verdienen het niet om op het einde van hun leven op straat te moeten belanden omdat er niet genoeg personeel is.”

De Reuse betwijfelt ook of dit probleem zo hoog op de politieke agenda staat als beweerd wordt. “Men is meer bekommerd om alle asielzoekers een opvangplek te geven in plaats van onze eigen ouderen. Dit is een zoveelste voorbeeld van het eigen-volk-laatst-beleid dat zowel op het federale als het Vlaamse niveau wordt gevoerd. De prioriteiten moeten dringend herbekeken worden.”

Enkele mensen uit de zorgsector startten daarom een petitie om in het Vlaams Parlement deze schandalige toestanden (nog maar eens) aan de kaak te stellen. Ondersteun deze mensen en teken deze petitie door hier te klikken!

ONTVANG ONZE NIEUWSBRIEF